6AW Assistentie in wonen, zorg en welzijn

Assistentie in wonen, zorg en welzijn is een praktische richting in de arbeidsmarktfinaliteit en is gericht op leerlingen die voor mensen willen zorgen. De richting bereidt voor op ondersteunende profielen in de brede sector van zorg en welzijn. Leerlingen verwerven huishoudelijke en logistieke competenties en maken kennis met verschillende sectoren waarin zij als logistiek assistent, huishoudhulp of medewerker kamerdienst aan de slag kunnen.

Deze studierichting leidt jou op tot logistiek medewerker in de dienstverlenende sector. De opleiding omvat 2 vakspecifieke domeinen: logistiek in de zorg en logistiek in de voeding. Hierbij horen het leren bereiden van maaltijden en uitvoeren van logistieke taken zoals ondersteunen bij verplaatsingen, maaltijdbedeling, linnenzorg, zorg voor woon- en leefklimaat en hulp bieden tijdens vrijetijds- en animatieactiviteiten. Je leert ook omgaan met klanten waarbij aandacht hebben voor het verwerven en trainen van competenties zoals respect, stiptheid, nauwkeurigheid, luistervaardigheid of discretie (denk daarbij aan het beroepsgeheim) centraal staan.

Stages en werkplekleren bij voornamelijk ouderen en kinderen, maar ook in recreatiedomeinen geven jou de kans om je verder te bekwamen. Zo word je opgeleid tot een veelzijdige medewerker en een waardevolle werkkracht. De opleiding richt zich vooral op jongeren die praktische lessen verkiezen boven grote hoeveelheden leerstof. Deze leerlingen gaan graag met mensen om, kunnen in teamverband werken en kunnen een deelopdracht tot een goed einde brengen.

Doorstroommogelijkheden binnen onze school

Doorstroommogelijkheden bij afstuderen

Relevante Se-n-Se

  • Integrale veiligheid

Arbeidsmarkt

Op het einde van de 3de graad behaal je beroepskwalificaties (BK’s):

  • BK huishoudhulp: De huishoudhulp in de zorg verleent huishoudelijke hulp en zorgt voor het dagelijks onderhoud en de schoonmaak van de woning teneinde een aangename leefomgeving te behouden en/of te herstellen zodat de cliënt thuis kan blijven wonen.
  • BK logistiek assistent in de zorg: De logistiek assistent in de zorg voert ondersteunende, logistieke en huishoudelijke taken uit teneinde het comfort van de zorgvrager te bevorderen
  • BK Medewerker kamerdienst: staat in voor de schoonmaak, de orde en het onderhoud van kamers, badkamers en gemeenschappelijke ruimtes van logiesverstrekkende of toeristische organisaties (hotels, cruiseschepen, … ), werkt volgens de kwaliteitseisen van de organisatie, de hygiënische en veiligheidsnormen, werkt mee aan het opdienen van het ontbijt en het onderhoud van het linnen, teneinde de gast een hygiënisch en comfortabel verblijf te bieden.

Uurrooster

Vakken# uur
Engels2
Godsdienst2
Lichamelijke opvoeding2
Maatschappelijke vorming1
Nederlands2
Wiskunde2
Assistentie in wonen, zorg en welzijn
organisatie en omgeving4
zorg2
maaltijdzorg4
expressie1
stage10
Totaal32
lessentabel onder voorbehoud

Meer vragen?

Indien u vragen heeft die op deze pagina niet werden beantwoord, kan u altijd contact opnemen met de school.

Neem contact op