7TBZ Thuis- en bejaardenzorg/zorgkundige

De Se-n-Se Thuis- en bejaardenzorg is een 7de specialisatiejaar gericht op het zorg dragen voor volwassenen, gezinnen en bejaarden zowel in een WZC als in een thuissetting.

Bejaarden en volwassenen in hun totaliteit verzorgen vergt een kennis van zorgend handelen, probleemoplossend handelen in soms complexe situaties, psychologische begeleiding van de doelgroep en sociale vaardigheden. De leerinhouden worden geïntegreerd aangeboden: uitstappen, werkplekleren, gastsprekers en workshops zorgen voor afwisseling.

Stage is een belangrijk onderdeel in het verwerven van je competenties als zorgkundige. Bovendien bundel je jouw vaardigheden en kennis in een geïntegreerde proef.

Droom je van zorgen voor ouderen en gezinnen, ben je sociaal en heb je interesse om de zelfredzaamheid van de bejaarde of cliënt te verhogen of behouden? Dan is deze richting iets voor jou!

Doorstroommogelijkheden bij afstuderen

Na Thuis- en bejaardenzorg kan je je laten registreren als zorgkundige en kan je onder meer aan de slag in woonzorgcentra en dagcentra, of als gezinshulp in de thuiszorg.

Je kan ook verder studeren: HBO5 Verpleegkunde of een andere Se-n-Se zoals Animatie in de ouderenzorg, Leefgroepenwerking en Internaatwerking.

Uurrooster

Vakken# uur
Godsdienst2
Expressie2
Frans2
Gezondheid en welzijn4
Indirecte zorg1
Intervisie/seminarie2
Lichamelijke opvoeding2
Maatschappelijke vorming2
Nederlands2
Pedagogisch handelen3
Stage10
Totaal32
lessentabel onder voorbehoud

Meer vragen?

Indien u vragen heeft die op deze pagina niet werden beantwoord, kan u altijd contact opnemen met de school.

Neem contact op