7KZ Kinderzorg

Kinderzorg is een 7de specialisatiejaar specifiek gericht op het begeleiden van kinderen in een dagverblijf of buitenschoolse opvang.

In deze richting ligt de nadruk op een goede pedagogische aanpak en een doeltreffende verzorging in functie van de leeftijd van het kind, waarbij welbevinden, betrokkenheid en ontwikkeling centraal staan.

Kinderen in hun totaliteit benaderen vergt een kennis van zorgend handelen, de psychologische en pedagogische ontwikkeling van het kind, indirecte zorg (bereiden van maaltijden en linnenzorg) en sociale vaardigheden. Ook een dosis creativiteit is een belangrijke en noodzakelijke troef. Denk bijvoorbeeld aan het creatief uitwerken van activiteiten.

Stage is een belangrijk onderdeel van de richting om zo de competenties te ontwikkelen die nodig zijn om als beginnende beroepskracht aan de slag te gaan. Bovendien bundel je jouw vaardigheden en kennis in een geïntegreerde proef.

Droom je van zorgen voor kinderen van 0 tot 12 jaar, ben je sociaal en heb je interesse in verzorgende taken? Dan is deze richting iets voor jou!

Doorstroommogelijkheden bij afstuderen

Na Kinderzorg kan je als kinderverzorg(st)er onder meer aan de slag in kinderdagverblijven en de buitenschoolse opvang, als onthaalmoeder, en als hulp in kleuterklassen. Je kan ook verder studeren: educatieve bachelor Kleuteronderwijs, Gegradueerde Orthopedagogie, bachelor Pedagogie van het Jonge Kind, HBO5 Verpleegkunde of een andere Se-n-Se zoals Leefgroepenwerking en Internaatwerking.

Uurrooster

Vakken# uur
Godsdienst2
Expressie2
Frans2
Gezondheid en welzijn2
Indirecte zorg1
Intervisie/seminarie2
Lichamelijke opvoeding2
Maatschappelijke vorming2
Nederlands2
Pedagogisch handelen5
Stage10
Totaal32
lessentabel onder voorbehoud

Meer vragen?

Indien u vragen heeft die op deze pagina niet werden beantwoord, kan u altijd contact opnemen met de school.

Neem contact op