4BO Bedrijf en organisatie

Bedrijfsorganisatie richt zich op de intrigerende wereld van de bedrijfseconomie en is een theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit. Ze biedt inzichten uit de algemene economie en bedrijfswetenschappen. Daarnaast is deze studierichting gericht op het ontwikkelen van competenties met betrekking tot het ondersteunen van boekhoudkundige, commerciële en HR-activiteiten en maak je kennis met de logistieke flow en verschillende transportmodi.

Je verdiept je in (bedrijfs)economische concepten en processen vanuit concrete voorbeelden en slaagt erin om de verworven kennis en inzichten aan te wenden bij het ontwikkelen van administratieve en commerciële competenties. Je overstijgt de praktische zijde van de studierichting door meer theoretische inzichten en concepten te verwerven. Bij het uitvoeren van opdrachten gebruik je doelgericht functionaliteiten van digitale toepassingen. Je bent in staat om op een efficiënte, kwaliteitsvolle en klantgerichte manier te communiceren, adviseren en begeleiden.

Je bent gemotiveerd om Nederlands, Frans en Engels, die in functie van handel en economie worden aangeleerd, correct en functioneel te gebruiken.

Doorstroommogelijkheden binnen onze school

Doorstroommogelijkheden bij afstuderen

Bacheloropleidingen

  • Handelswetenschappen en bedrijfskunde
  • Industriële wetenschappen en technologie
  • Onderwijs

Arbeidsmarkt

Op het einde van de 3de graad behaal je 2 beroepskwalificaties (BK’s):

  • BK Boekhoudkundig assistent: Het uitvoeren van administratieve, boekhoudkundige en financiële verrichtingen en handelingen, rekening houdend met de geldende regelgeving en het beleid van de organisatie teneinde een boekhoudkundig en financieel beheer administratief te ondersteunen.
  • BK HR-assistent: Het opvolgen en informeren van het personeel en het administratief beheren van personeelsdossiers, rekening houdend met de geldende regelgeving en het HR-beleid van de organisatie teneinde een efficiënt personeelsbeheer te ondersteunen en uit te voeren.

Uurrooster

Vakken# uur
Aardrijkskunde1
Bedrijfseconomie (boekhouding, economie, toegepaste economie)12
Communicatieve vaardigheden Frans1
Duits1
Engels2
Frans2
Geschiedenis1
Godsdienst2
Lichamelijke opvoeding2
Natuurwetenschappen1
Nederlands4
Wiskunde3
Totaal32
lessentabel onder voorbehoud

Meer vragen?

Indien u vragen heeft die op deze pagina niet werden beantwoord, kan u altijd contact opnemen met de school.

Neem contact op