5BO Bedrijfsorganisatie

Bedrijfsorganisatie is een theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit. Ze biedt inzichten uit de algemene economie en bedrijfswetenschappen. Daarnaast is deze studierichting gericht op het ontwikkelen van competenties met betrekking tot boekhouden en financieel beheer. Ze vormt leerlingen in het ondersteunen van HR-activiteiten met aandacht voor aspecten van instroom en tewerkstelling, sociale wetgeving en loonberekeningen.

Aspecten van macro- en micro-economie, de doelstellingen en werking van een onderneming, boekhouden en financieel beheer (fiscaliteit, accounting, analyse van de jaarrekening, debiteurenbeheer en kostprijsberekening) en Human Resources (instroom en tewerkstelling, sociaal-juridisch advies, loonberekeningen en personeelsadministratie) worden uitvoerig toegelicht.

Doorstroommogelijkheden binnen onze school

Doorstroommogelijkheden bij afstuderen

Bacheloropleidingen

  • Sociale wetenschappen,
  • Handelswetenschappen,
  • Bedrijfskunde,
  • Onderwijs

Relevante Se-n-Se

  • Medisch administratief assistent

Arbeidsmarkt

Op het einde van de 3de graad behaal je 2 beroepskwalificaties (BK’s):

  • BK Boekhoudkundig assistent: Het uitvoeren van administratieve, boekhoudkundige en financiële verrichtingen en handelingen, rekening houdend met de geldende regelgeving en het beleid van de organisatie teneinde een boekhoudkundig en financieel beheer administratief te ondersteunen.
  • BK HR-assistent: Het opvolgen en informeren van het personeel en het administratief beheren van personeelsdossiers, rekening houdend met de geldende regelgeving en het HR-beleid van de organisatie teneinde een efficiënt personeelsbeheer te ondersteunen en uit te voeren.

Uurrooster

Vakken# uur
Aardrijkskunde1
Communicatieve vaardigheden: Engels1
Communicatieve vaardigheden: Frans1
Duits1
Engels2
Financieel-economische vorming1
Frans2
Geschiedenis1
Godsdienst2
Lichamelijke opvoeding2
Natuurwetenschappen1
Nederlands2
Bedrijfsorganisatie12
Wiskunde3
Totaal32
lessentabel onder voorbehoud

Meer vragen?

Indien u vragen heeft die op deze pagina niet werden beantwoord, kan u altijd contact opnemen met de school.

Neem contact op