6EI Elektrische Installaties

Elektrische installaties is een technisch-praktische studierichting in de arbeidsmarktfinaliteit. De leerlingen denken in functie van de realisatie en ontwikkelen materiaalkennis en technisch-operationele vaardigheden in elektriciteit en elektropneumatica.

Je gaat aan de slag om de praktische realisatie van huishoudelijke en industriële installaties verder onder de knie te krijgen. Zowel renovaties als nieuwbouwprojecten komen aan bod. Lesuren theorie worden afgewisseld met heel wat uren praktijk. De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van elektriciteit, energiebesparingen, wetgeving en domotica worden opgevolgd. Je oefent op uitgebreidere signalisatieschakelingen, gecombineerde schakelingen bij impulsschakelaars en trappenhuisautomaten.

Je hebt interesse in de praktische realisaties van huishoudelijke en industriële installaties. Je bent bereid je aan te passen aan de evoluerende wereld van elektriciteit en zijn toepassingen. Het groot aantal lesuren praktijk boeit jou. Je hebt zin voor zelfstandig werken en je besteedt grote aandacht aan kwaliteitseisen.

Doorstroommogelijkheden binnen onze school

Doorstroommogelijkheden bij afstuderen

Relevante Se-n-Se

  • Elektrotechnicus
  • Technicus industriële elektriciteit
  • Installateur gebouwenautomatisering4
  • Installateur nutsvoorzieningen

Uurrooster

Vakken# uur
Engels2
Godsdienst2
Lichamelijke opvoeding2
Maatschappelijke vorming1
Nederlands2
Wiskunde2
Elektrische installaties
theorie7
praktijk14
Totaal32
lessentabel onder voorbehoud

Meer vragen?

Indien u vragen heeft die op deze pagina niet werden beantwoord, kan u altijd contact opnemen met de school.

Neem contact op