5LC Lassen-Constructie

Lassen-constructie is een technisch-praktische studierichting in de arbeidsmarktfinaliteit. De leerlingen denken in functie van de realisatie en ontwikkelen materiaalkennis en technisch-operationele vaardigheden in het lassen van hoeknaad-, plaat- en pijpverbindingen in alle posities met een halfautomaat en TIG-lasproces.

Lassen-constructie leidt je op tot lasser. Je leert de technologie van de verschillende lastechnieken en oefent tot je ze onder de knie hebt. Ook snijbranden, slijpen, polieren, en plaatbewerkingsmachines bedienen staan op het programma. Je leert constructies monteren, hechten en lassen en technische tekeningen ontcijferen en begrijpen. Materialen, gereedschappen en werkmethodes worden bestudeerd. Je leert elektrische apparatuur correct gebruiken, veiligheid staat daarbij steeds centraal.

Je hebt interesse in de opbouw van constructies en bent bereid je aan te passen aan de evoluerende wereld van staalsoorten, constructieopvattingen en lastoestellen. Montage- en demontagetechnieken worden aangeleerd. Het groot aantal lesuren praktijk vind je een meerwaarde. Je hebt zin voor zelfstandig werken en een grote aandacht voor kwaliteitseisen en veiligheid.

Doorstroommogelijkheden binnen onze school

Doorstroommogelijkheden bij afstuderen

Arbeidsmarkt

Op het einde van de 3de graad Lassen-constructie behaal je 2 beroepskwalificaties:

  • BK Hoeknaadlasser: last hoeknaadverbindingen met het halfautomaatproces en het TIG-proces teneinde een lasverbinding in laaggelegeerd constructiestaal te realiseren die voldoet aan de geldende internationale normen, de lasmethodebeschrijving en het lasplan.
  • BK Plaatlasser: last plaatverbindingen met het halfautomaatproces en het TIG-proces teneinde een lasverbinding in laaggelegeerd constructiestaal te realiseren die voldoet aan de geldende internationale normen, de lasmethodebeschrijving en het lasplan.
  • BK Pijplasser: last hoeknaadverbindingen, plaatverbindingen en pijpverbindingen met het halfautomaat proces (massieve en gevulde draad) en TIG-proces teneinde een lasverbinding in koolstofstaal te realiseren die voldoet aan de geldende internationale normen, de lasmethodebeschrijving en het lasplan.

Uurrooster

Vakken# uur
Engels2
Godsdienst2
Lichamelijke opvoeding2
Maatschappelijke vorming1
Nederlands2
Wiskunde2
Lassen-constructie
theorie7
praktijk14
Totaal32
lessentabel onder voorbehoud

Meer vragen?

Indien u vragen heeft die op deze pagina niet werden beantwoord, kan u altijd contact opnemen met de school.

Neem contact op