3TW Technologische Wetenschappen

Technologische wetenschappen is een technisch-wetenschappelijke studierichting. Ze combineert een brede algemene vorming met een overwegend theoretische studie van de industriële technologie. Het specifiek gedeelte steunt op een algemene wetenschappelijke basis met wiskunde, fysica en de technologische toepassingen ervan.

In de wetenschapsvakken ga je op onderzoek en krijg je inzicht in de fysica van krachtenleer, bewegingsleer, hydrostatica, elektriciteit, … en inzicht in concepten binnen de chemie. Je leert wetenschappelijke methoden toepassen en analyseert natuurlijke en technische systemen. Je ontwikkelt modellen om verschijnselen te verklaren of om geïntegreerde STEM-oplossingen voor problemen te ontwikkelen. In geïntegreerde projecten leer je engineeren: je ontwerpt en programmeert sturingen en leert een eenvoudig netwerk opzetten.

De maatschappij van vandaag staat voor boeiende uitdagingen en alles evolueert zeer snel. Denk aan nieuwe technologieën zoals alternatieve energie, betere batterijen, 3D-printing, draadloze energie, zelfrijdende auto’s, Augmented Reality, IOT, CAD/CAM en Artificiële Intelligentie. Technologische wetenschappen biedt je de basis om hiermee aan de slag te gaan en om uitdagingen van vandaag en de toekomst aan te durven.

In deze richting werk je duidelijk niet alleen met je hoofd, maar ga je ook aan de slag met toepassingen in technologische realisaties.

Doorstroommogelijkheden binnen onze school

Doorstroommogelijkheden bij afstuderen

Master- en bacheloropleidingen

Studiegebied STEM
  • Toegepaste wetenschappen,
  • Industriële wetenschappen en Technologie,
  • Productontwikkeling,
  • Wetenschappen (Informatica, Computerwetenschappen),
  • Nautische wetenschappen,

Uurrooster

Vakken# uur
Aardrijkskunde1
Biologie1
Engels2
Frans3
Geschiedenis1
Godsdienst2
ICT1
Lichamelijke opvoeding2
Nederlands4
Wiskunde5
Technologische wetenschappen & engineering
chemie1
engineering3
fysica6
Totaal32
lessentabel onder voorbehoud

Meer vragen?

Indien u vragen heeft die op deze pagina niet werden beantwoord, kan u altijd contact opnemen met de school.

Neem contact op