3M Mechanica

Mechanica is een technisch-praktische studierichting in de arbeidsmarktfinaliteit waarin leerlingen een opleiding krijgen binnen de industriële technologie. Leerlingen gaan vooral aan de slag met technische realisaties en ontwikkelen vaardigheden in verspanende technieken, niet-verspanende technieken, (de)montagetechnieken, lassen en koetswerk.

Basistechnieken als boren, zagen, draaien en slijpen worden ingeoefend. Vaardigheden die meer handigheid vereisen zoals lassen, snijbranden, solderen, plooien, plaatbewerking of sanitair, worden ook getraind. Bovendien leer je gereedschappen en machines uit de metaalnijverheid kennen. Je leert die ook gebruiken en onderhouden. Je maakt kennis met verschillende materialen en hoe ze bewerkt kunnen worden.  Je leert werktekeningen lezen en interpreteren, een werkstuk meten en controleren met aangepast gereedschap, kortom alle basisbeginselen die een goed vakman nodig heeft. Zowel zorg voor het milieu als veilig en ergonomisch werken vormen een rode draad doorheen de studierichting.

Doorstroommogelijkheden binnen onze school

Doorstroommogelijkheden bij afstuderen

Arbeidsmarkt

Op het einde van de 3de graad Lassen-constructie behaal je 2 beroepskwalificaties:

  • BK Hoeknaadlasser: last hoeknaadverbindingen met het halfautomaatproces en het TIG-proces teneinde een lasverbinding in laaggelegeerd constructiestaal te realiseren die voldoet aan de geldende internationale normen, de lasmethodebeschrijving en het lasplan.
  • BK Plaatlasser: last plaatverbindingen met het halfautomaatproces en het TIG-proces teneinde een lasverbinding in laaggelegeerd constructiestaal te realiseren die voldoet aan de geldende internationale normen, de lasmethodebeschrijving en het lasplan.
  • BK Pijplasser: last hoeknaadverbindingen, plaatverbindingen en pijpverbindingen met het halfautomaat proces (massieve en gevulde draad) en TIG-proces teneinde een lasverbinding in koolstofstaal te realiseren die voldoet aan de geldende internationale normen, de lasmethodebeschrijving en het lasplan.

Uurrooster

Vakken# uur
Frans1
Engels1
Godsdienst2
Lichamelijke opvoeding2
Maatschappelijke vorming3
Nederlands3
Wiskunde2
Mechanica
theorie6
praktijk12
Totaal32
lessentabel onder voorbehoud

Meer vragen?

Indien u vragen heeft die op deze pagina niet werden beantwoord, kan u altijd contact opnemen met de school.

Neem contact op